• +90 342 523 10 18

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı öğrencileri tarafından, Adana 16. Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarına teknik gezi düzenlenmiştir.

Adana Uluslararası Tarım Fuarına yapılan teknik gezi kapsamında, tarım makinelerinden, traktör ve biçerdöverlere, tarımsal mekanizasyondan alet ve ekipmana, tohumdan gübreye, fidandan sera ekipmanlarına ve yeni üretim teknolojilerine kadar çok geniş bir ürün yelpazesi sunan Tarım ve Sera Bahçe Fuarı öğrencilerin konu hakkında bilgi ediniminin yanı sıra tarım sektörüne ait görsel bilgilerinin artmasına, bakış açılarını ve gelecek vizyonlarını geliştirmelerine katkıda bulunmak amaçlanmıştır.

 

Organik Tarım Programı 1. Sınıf öğrencisi Esra YILMAZ, gezi ile ilgili izlenimlerini şu şekilde ifade etmiştir.

 

Gaziantep/Nizip Meslek Yüksek Okulunun düzenlemiş olduğu Organik Tarım Bölümü Öğrencilerinin Adana Tarım Fuarı Gezimizden öncülüğünü Yusuf AYDIN ve Özkan GÖKÇEK  hocalarımızın yaptığı Adana Tarım Fuarından neler öğrendik?

 

Çukurova’nın en büyük tarım buluşması olarak nitelendirilen fuarında;

Traktörler, biçerdöverler, hayvancılık tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, zirai ilaçlar, gübreler, tohum, fide, fidan, çiçekçilik, sera teknolojileri, sulama sistemleri, çiftlik ekipmanları, hayvansal üretim makinaları, canlı hayvan yetiştiriciliği, tarımsal ürünler ilgimizi çeken konulardan bazılarıdır.

Ayrıca Tarım fuarında, sulama ve doku kültürü ile çoğaltmanın yapıldığı fidancılık ve sulama teknolojilerinin aynı çatı altında yürütüldüğü Beta Sulama&Fidancılık Firması Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel TANRIVER tarafından, şirket faaliyetleri, sulama ve fidancılık teknolojileri konusunda bilgilendirme yapıldı.  Bu vesileyle, tarımın insana kattıkları prestij olabilmenin tarımda her geçen gün neler öğrenip, kendimize ve çevremize nasıl katkılar sağlarız diye uzun uzun sohbet edebilme şansımız oldu. Gürsel Bey ve eşinin engin bilgilerini dinledik. Bizlere örnek olacak bir hikaye idi. Fuardan gördüğümüz ve görebileceğimizin yanı sıra tecrübeler dinleyerek güzel bilgilerle mutlu ayrıldık. Akıllı tarım teknolojilerinin çiftçilerin hayatını nasıl kolaylaştırdığını, doğru kullanımın önemi, zamandan ve insan gücüne katkılarını gördük.

Tarım fuarı ziyaretinden sonra, “Tekbaşlar Sulama” şirketinden sulama mühendisi ve Peyzaj Mimarı Serdar VURAL rehberliğinde, Adana’da kurulmuş olan EBERT Tarım’a ait Muz üretim serası araştırma amaçlı ziyaret edilmiş olup, muz yetiştiriciliği, muz serasında olması gerekenler,  yapılması gerekenler ve muz bitkisi nasıl yaşar, yaşaması gereken koşullar nelerdir gibi bilgilerin yanı sıra, tam otomatik seralarda sulama, gübreleme ve iklimlendirme konularını da  öğrenmiş olduk. Seranın kurulumu ve teknik işlevi hakkında bilgiler aldık.

Öğrenim süresi boyunca bu tür ve benzeri aktivitelerin, işletme, çiftçi ziyaretlerinin sıklıkla yapılması, bizlere büyük katkı sağlayacaktır.